Zoeken
  • SpeeZ

Exiting! De VT woon- & designbeurs, wat mij opviel.....

Bijgewerkt op: 11 okt. 2018


Heb je de VT woon- & designbeurs gemist?

Dan moet je dit even lezen om op de hoogte te zijn van alle nieuwe trends.


De trend van nu: tastbaarheid; meer voelen, aanraken, textuur, aaibaarheid.....minder glad en strak. Kijk naar al die velvet meubelen, prachtig. Je ziet ze ook voor bij de eettafel, niet echt praktisch met kinderen lijkt me maar ach.... ze zijn wel mooi!

Je kan er niet omheen, je moet ze gewoon effe aaien! Wat ik erg mooi vond om te zien, zijn de vele rood/terracotta/roze tinten binnen een bepaalde ruimte (en dan een groen plantje voor een mooi complementair constrast). Kamers dus met één basiskleur maar wel verschillende tinten van diezelfde kleur, van zacht rood naar een hardere intensiteit, zie hier het werk van Studio Henk, heel heftig die kleur, maar laten we er niet omheen draaien: het is wel een eye-catcher op de beurs.... en Karwei (foto in het midden) doet het iets subtieler met een erg mooie compositie met roze-tinten.De mooiste badkamers kwamen voorbij....smullen.... en ook hier weer die verschillende blauwtinten (zie eerste foto hieronder), een badkamer van Patricia Urquiola. Schitterend en mooi gecombineerd met deze gouden spiegel. Badkamerelementen zoals badkuipen en wastafels zag ik nu overal in matwit of matzwart, prachtig die doffe afwerking!Daarnaast was ik blij te zien dat het groen in huis nog volop aanwezig mag zijn. Yes! Onze plantjes zijn veel te lang verbannen geweest uit die hele strakke interieuren. Ik hoop dat ze nog lang mogen blijven want planten (en mooie bloemen) zijn prachtig en creeëren een hele fijne huiselijke sfeer.Dat zwarte staaldeuren hip zijn dat weten we al lang (en terecht, want wat zijn ze schitterend) en ze waren dan ook goed vertegenwoordigd op de VT-wonen beurs, mooie stands en ik zag zelfs ergens een roze staaldeur! Nou die hebben de nieuwe trend helemaal begrepen, haha.

Ook de mozaïek/Portugese tegeltjes waren aanwezig, ik blijf ze erg leuk vinden op het toilet of in de hal.

Wat me ook opviel is dat er steeds meer varianten komen op de gietvloeren. Wat eerst nog zo strak mogelijk moest (en oh zoooo kwetsbaar was) wordt nu ruwer. De ruwe betonlook gietvloer met grove vegen is nu helemaal upcoming.


Verder ben ik fan geworden van de Muurmeesters, prachtige kunst voor op een bijzondere plek aan de muur. Kijk nou hieronder. Plaatje toch? Fantastische stillevens en klassieke werken van de oude meesters (Rembrandt van Rijn, Frans Hals, Johannes Verspronck, Johannes Vermeer) op hoogwaardig textiel, en, een leuk detail, je kan de doeken makkelijk verwisselen als je er even op uitgekeken bent! Je hebt ze ook van heerlijk zacht fluweel (had ik het net niet over aaibaarheid?)


En natuurlijk mogen de schitterende behangdesigns dit jaar niet ontbreken op zo'n beurs, al vond ik ze schaars vertegenwoordigd. Daarom extra punten voor Studio Onszelf, wat een mooi werk dames!!!


En last but not least, de artistieke en bovenal heerlijke catering (ik durf het geen "broodjes" meer te noemen) van Lukowitz. Volgend jaar ben ik de eerste!


Oh ja, wat me nog meer opviel..... er reed een heel leuk autootje rond op het beursterrein, gespot? Maak een selfie! :)

77 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven