top of page
Zoeken
  • SpeeZ

Schilder het plafond groen!

Toen ik het prachtige herenhuis van Ruud & Femke binnenliep dacht ik: “Wat kom ik hier doen? Deze mensen hebben het fantastisch voor elkaar!”

Een schitterende keuken, mooie vloer, hoge plafonds en dit alles gecombineerd met een stoer industrieel interieur, echt prachtig.


Alleen er miste er wel wat, nl. kleur, warmte en gezelligheid. De muren in de woonkamer waren enorm lang en wit waardoor de zitkamer niet knus aanvoelde en meer een onderdeel van het geheel was geworden. We hebben het zitgedeelte omgegooid waarbij je vanaf de bank uitkijkt op de lange muur. En juist daar is een paneel geplaatst met een superleuk behang, eigenlijk al een kunstwerkje op zich! Zo wordt die hele lange muur onderbroken en creëer je toch een gezellige sfeer in het zitgedeelte! In plaats van een televisiekast is er een mooie houten wandplank op maat gemaakt en aan het paneel bevestigd. Erg leuk om wat mooie items op uit te stallen en de antieke stoeltjes bij aan te schuiven.

Ik heb voorgesteld om het plafond groen te schilderen, jawel! En dat hebben ze gedaan! Best spannend om dit voorstel te presenteren want menig mens zou mij voor gek verklaren, plafond groen? Serieus? En zeg nou zelf, hoe tof is dit geworden? De grijsgroene kleur combineert prachtig met het matzwarte staal van de kasten. Het grappige is: het voelt heel natuurlijk aan als je binnenkomt, alsof het plafond altijd al zo is geweest, niet schreeuwerig of overweldigend....


Om de mooie vorm van het matzwarte armatuur achter de bank te benadrukken heb ik gekozen voor een losstaande ronde vorm in een mooie vergrijsd roze kleur. De meubels zijn vervolgens ook allemaal binnen het kleurenpalet geselecteerd.


Fotografie door Firat Aras

49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

BOEM!

Blog / Media: Blog2
bottom of page