PROJECT ZUIDAS AMSTERDAM
KANTOORONTWERP

Photography by Firat Aras

 
 

KANTOORONTWERP

 

Allergan Nederland vroeg mij dit voorjaar (2019) of ik de inrichting van hun nieuwe kantoor op de Zuidas op me wilde nemen.

 

Het was een lege, kille en open ruimte. De vraag was om deze om te toveren tot een warm en vriendelijk kantoor, waarin mensen zich prettig voelen en geïnspireerd raken. 

Ik presenteerde een compleet plan en dat werd enthousiast ontvangen. Er is hard gewerkt om alles binnen de strakke tijdspanne te kunnen verwezenlijken. En het is gelukt.

Het kantoor is geheel toegespitst op "het nieuwe werken"; flex-plekken met zit/sta bureaus. De uitgesproken interieurbeplanting in de stoere stalen plantenbakken geeft een huiselijke sfeer en vormt een natuurlijke separatie tussen de verschillende werkunits.

De interieurstijl is industrieel-modern. Het kleurenpalet (zwart-groen-blauw-bruin) sluit zowel aan bij de huisstijl als ook bij de uitstraling van de onderneming. Ik heb -binnen de bestaande ruimte- een afgezonderde kamer gecreëerd waar men kan vergaderen, lunchen of telefoneren. Er zijn op maat gemaakte karpetten onder de verschillende werkunits en in de vergaderruimte geplaatst, als raamdecoratie zijn houten jaloezieën geplaatst om de zon, waar nodig, te kunnen weren.

Ook geïnteresseerd in een op maat ontworpen en vooral inspirerende werkomgeving? Laat het me weten.

 

©2019 by Noelle Spee